Glumcima Narodnog pozorišta Branku Jeriniću, Kalini Kovačević i Mariji Vicković uručene „Zlatne značke“


Nagrada „Zlatna značka“, za doprinos razvijanju kulturnih delatnosti u Srbiji, koju dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, uručena je glumcima Narodnog pozorišta u Beogradu Branku Jeriniću, Mariji Vicković i Kalini Kovačević na svečanosti održanoj u sredu 10. maja na Sceni „Raša Plaović“.

Ove godine dodeljeno je ukupno 50 priznanja, a među dobitnicima se nalaze i drugi istaknuti umetnici, muzičari, glumci, slikari, književnici, profesori, novinari, privrednici iz Srbije i dijaspore...

Jednoglasne odluke, na sednici održanoj 24. aprila, doneo je žiri kojim je predsedavao prof. Milovan Vitezović, a članovi su bili književnik Marija Bišof, muzički urednik Uroš Dojčinović, menadžer u kulturi Olga Milojević i reditelj Slavenko Saletović.

Umesto Marije Vicković, koja je zbog profesionalnih obaveza bila sprečena da prisustvuje svečanosti, priznanje je u njeno ime preuzela Kalina Kovačević.

Nagrada, koja se sastoji od pozlaćene značke i povelje - grafičkog lista, ustanovljena je 1976. godine.

Izvor: narodnopozoriste.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste