Glumicama Ateljea 212 dve nagrade na XX Teatar festu "Petar Kočić"

Atelje 212
25. May 2017.

XX Teatar fest "Petar Kočić" je održan od 17. do 24. maja u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banja Luci. 

Žiri ovogodišnjeg Teatar festa “Petar Kočić“ u sastavu: Nataša Ivančević, Aleksandar Pejaković i Nebojša Bradić gledao je 6 predstava u ovogodišnjoj selekciji festivala i konstatovao da se komercijalno pozorište približilo institucionalnom pozorištu, ali i da slika institucionalnog pozorišta nije napravljena na osnovu reprezentativnog uzorka. Teatar fest sa svojom odanom publikom i profesionalnom organizacijom zaslužuje predstave koje odslikavaju vrhunske domete i preispituju ulogu i mesto pozorišta u savremenom društvu.

nagrade-petar-kocic

Nagrade na XX Teatar festu “Petar Kočić“ dodeljuju se:

Specijalna nagrada za mladu glumicu:

Jeleni Petrović za ulogu Helene u predstavi “Jesenja sonata“ Ingmara Bergmana u režiji Jagoša Markovića i u produkciji Pozorišta Ateljea 212 i Grad Teatra Budva. Jelena Petrović je svedenim sredstvima donela glas tišine Bergmanove junakinje.

Specijalna nagrada za mladu glumicu:

Jovani Gavrilović za ulogu Ranke u predstavi “Moje dete“ Stojana Srdića u režiji Ane Đorđević i u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta. Jovana Gavrilović je precizno i dosledno ostvarila lik zlostavljane romske devojčice koja uspeva da nađe novi početak u svetu koji ne nudi nove šanse.

Izvor: atelje212.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste