Gostovanje predstave „Živi su, nije smešno” u Narodnom pozorištu u Beogradu

Mila Jovanović
22. jun 2019.

Predstava „Živi su, nije smešno”, koprodukcija Puls teatra iz Lazarevca i Regionalnog pozorišta Novi Pazar u režiji Jovana Grujića, gostuje u Beogradu  24. juna u Narodnom pozorištu.

Foto: Puls teatar

„Komad „Živi su, nije smešno” koji potpisujem sa rediteljem i prijateljem Jovanom Grujićem, inspirisan je Nušićem, njegovim motivima, raskošnom galerijom likova i situacija, sasvim namerno i njegovim jezikom. Ipak, ovo je novi tekst koji traži odgovore na pitanja koje postavlja naše vreme i jedno od najvažnijih: Šta kao društvo ostavljamo svojoj deci ili šta danas radimo za sutra. Budućnost će nas s punim pravom jednog dana pitati gde smo mi bili juče i šta smo mi uradili?”, rekla je o ovoj predstavi Milica Piletić, koautorka teksta.

U predstavi igraju Darko Bjeković, Aleksandar Trmčić, Uglješa Spasojević, Lazar Maksić, Rifat Rifatović, Jelena Cvijetić, Mihailo Laptošević, Boba Stojimirović, Dušan Živanić, Ana Ćuk, Kristina Jevtović, Maja Sofronijević i Maja Jovanović.

Šta bi se desilo kada bi se zajedno na sceni našli Živka ministarka, Jerotije Pantić, gazda Jevrem i drugi legendarni Nušićevi (anti)junaci? Odgovor na ovo pitanje beogradska publika imaće priliku da dobije u ponedeljak od 20.30h na sceni „Raša Plaović” u nacionalnom teatru.

Foto: Puls Teatar Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste