Interaktivna predstava srednjoškolaca "Raskršće" u Domu omladine

12. jun 2018.

Interaktivna predstava „Raskršće“ bavi se „slikom“ koju o sebi imaju mladi u adolescenciji, njihovim odnosom sa roditeljima i vršnjacima i problema koji nastaju u ovom periodu. Nastala je kroz seriju radionica sa beogradskim srednjoškolcima i bazirana je na ličnim pričama učesnika, koji su ujedno i glumci u predstavi.

Kroz predstavu „Raskršće“ publika se upoznaje sa tri junaka i prati ključne životne događaje koji su doprineli razvoju različitih problema tokom adolescencije, kao i način na koji se sami junaci bore sa izazovima sa kojima se susreću. Nakon izvođenja, moderator uključuje publiku u pružanje podrške mladima na sceni.

raskrsce-vest

Kako naglašavaju iz produkcije predstave CEPORA - Centra za pozitivan razvoj dece i omladine: "Svi smo na raskršću. Svaki dan. Samo je pitanje da li to vidimo ili ne. Da li su koraci koje pravim takvi zato što ja želim da idem tim putem, ili pratim nekog drugog? Da li je moja glava stvarno moja? Da li biram „levo“ ili „desno“ da bi meni bilo bolje? Ili da bi udovoljio/la nekom drugom? Da li sam zadovoljan/na time gde sam i biram da ostanem u mestu, ili mi je potrebno da me neko pogura napred? Ili nazad. Ili gore. Ili dole. Ili..."

U predstavi prema režiji Vesne Popović igraju srednjoškolci: Milica Petrović, Mina Matevska, Tea Danilović, Luka Simić, Nađa Čelić, Katarina Živković, Saša Jorović, Tatjana Stojković, Svetlana Stanić, Jana Vulović, Tamara Veljović i Nina Živković.

Predstava je inače nastala u okviru projekta Dramimo zajedno koji je jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga za 2017. godinu u okviru programa Superste.net. Javnom izvođenju je prethodilo izvođenje predstave u pet beogradskih srednjih škola, pred preko 500 srednjoškolaca.

Ulaz na izvođenje predstave u Domu omladine u četvrtak 14. juna u 19:30 časova je besplatan.Povratak na vesti