„Ja od jutra nisam stao” premijerno u Knjaževsko-srpskom teatru


Predstava „Ja od jutra nisam stao” po tekstu Une Vizek, a u režiji Slađane Kilibarde, biće premijerno izvedena 6. novembra u Knjaževsko-srpskom teatru, sa početkom od 20 časova. 

Vizek se osvrnula na zajedničku karakteristiku životinja i čoveka – želju za moći: „Bio netko muškarac ili žena, lav ili tigar, ptica ili žaba – moć je svima jednako mila i kad je se jednom dočepaju, ne puštaju je lako, jer lako je na moć se naviknuti.” Dalje je istakla značaj empatije u odnosima sa drugima, bilo da su oni poslovni, prijateljski ili emotivni: „Tek promjenom, zamjenom, preokretanjem vrijednosti, prava i odnosa moći, možemo naslutiti tuđe mjesto i razmisliti kako je biti onaj drugi.”

Glumački ansambl predstave čine Miloš Krstović, Dušan Stanikić, Čedomir Štajn, Nikola Milojević, Isidora Rajković i Sanja Matejić.

Rediteljka Slađana Kilibarda već je poznata kragujevačkoj publici po predstavama „Moje bivše, moji bivši” D. C. Džeksona i „Ko nema u vugla, gugla” Petre Cicvarić. Ovoga puta je, osim režije, zadužena i za adaptaciju teksta, vizuelni identitet i izbor muzike. Asistent režije je Marija Rakočević, a muzički saradnik Dragoslav Tanasković. Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, za kostime je zadužena Jelena Janjatović, a za koreografiju Sandra Paunovski. 

Reprizna izvođenja predstave zakazana su za 9, 11. i 27. novembar od 20 časova na istoj sceni.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste