Javni čas Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija i Udruženja “Artfrakcija”

Milica Živković
11. Jun 2017.

art-frakcijaU nedelju, 11. juna u 20 časova biće održan Javni čas starije grupe polaznika Pozorišne radionice. Radionica postoji od osnivanja Kulturnog centra Inđija, sa ciljem da se srednjoškolci edukuju o pozorištu, glumi i režiji. Za 12 godina kroz Radionicu Kulturnog centra prošlo je oko 200 srednjoškolaca, dok je njeni nekadašnji polaznici koji su upisali i završili glumu, sada vode. 

Ova grupa mladih ljudi se okupila i osnovala Udruženje "Artfrakcija" i, u saradnji sa Kulturnim centrom, nastavila sa aktivnostima radionice. Od 2015. godine počinje sa radom i mladja grupa polaznika, namenjena učenicima osnovnih škola (od 5. do 8.razreda) koju je vodio dipl.glumac Petar Milićević, a od prošle godine master dipl.glumica Teodora Marčeta. 

Na javnom času starije grupe biće prikazane vežbe sa 1. godine glume koje se rade na Akademijama umetnosti. Tu su bajke (ili, u ovom slučaju- bajka u pokušaju), igre, imitacije i bespredmetne radnje, sve "upakovane" u jednu celinu. Polaznici starije grupevovogodišnje radionice su: Glorija Poznan, Sara Vučić, Marija Stajić, Dragan Vesić, Mladen Brkić i Ilija Mijalković. Javni čas traje 55 minuta. Stariju grupu polaznika vodi master dipl.glumac Aleksandar Milković.

Autor: Milica ŽivkovićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste