Jubilarno 50. izvođenje mjuzikla "Viktor Viktorija"


viktor-viktorija-plakatU četvrtak, 08. juna u 19:30 časova na Velikoj sceni Pozorišta na Terazijama biće jubilarno 50. izvođenje mjuzikla “Viktor, Viktorija“.

Premijera ovog čuvenog brodvejskog mjuzikla u režiji Mihaila Vukobratovića bila je u junu 2014. godine.

U predstavi igraju Mina Lazarević, Dragan Vujić Vujke, Jelena Jovičić, Aleksandar Srećković Kubura, Vladan Savić, Rade Marjanović i drugi, a učestvuje balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Songove je preveo i prepevao Slobodan Obradović, koreograf je Milan Gromilić, scenograf Geroslav Zarić, kostimograf Tatjana Radišić, muzički aranžer Ivan Ilić i dirigent Vesna Šouc.

Prema rečima reditelja srpske verzije mjuzikla Vukobratovića, poštovali su licencu ali uz novo čitanje, jer je glavna tema komada ljubav, van vremena.

– Dešavanje nije u Parizu 30-ih godina, nego u Parizu bilo kada, pa i danas, ovo je komad o ljubavi u bilo kom obliku, a pitanje seksualnosti nije u prvom planu – izjavio je reditelj.

Savremena interpretacija ove priče o pevačici koja postiže uspeh u svom poslu pretvarajući se da je muškarac, polazi od toga da ne postoji ništa neobično u nekoj vrsti prerušavanja, zamene polova i slično, što je možda bilo u vreme kada se ovaj mjuzikl pojavio, istakao je Vukobratović.

Izvor: pozoristeterazije.comPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste