Jubilej predstave “Mleko”


Predstava “Mleko” po tekstu savremenog grčkog pisca Vasilisa Kacikonurisa, u režiji Đurđe Tešić obeležiće izvođenjem 9. juna deset godina od premijere na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Drama Vasilisa Kacikonurisa govori o porodici emigranata iz Gruzije u Grčku, koja za njih predstavlja nadu, mogućnost novog života. To je priča o ljudskoj tranziciji, o poljuljanom identitetu emigranata i njihovom pokušaju da se uključe u drugi i drugačiji način života. 

“Mleko” je jedna od najuspešnijih savremenih drama na sceni Nacionalnog pozorišta u Atini, a premijerno je u Beogradskom dramskom pozorištu izvedena 09. juna 2008. godine.

Prevod potpisuje Tamara Kostić Pahnoglu, scenograf je Igor Vasiljev, kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, a kompozitor Aleksandar Sedlar. Igraju: Vesna Čipčić, Petar Benčina, Pavle Pekić i Miljana Gavrilović/Anđela Popović.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste