Kabare "Svi smo isti" odigran u Malom pozorištu Duško Radović


kabare-svi-smo-istiUdruženje građana "Nebograd" u saradnji sa Ansamblom "Kolo" realizovalo je predstavu - kabare pod nazivom "Svi smo isti" scenariste i reditelja Đorđa Makarevića, u kojoj glavne uloge tumače osobe sa invaliditetom. Tema ovog zanimljivog kabarea je filmska muzika.

Profesionalna podrška su igrači Ansambla "Kolo" i profesionalni muzičari, koji su bili stalno prisutni na sceni i izvodili su numere uživo. Takođe, i scenografija je bila  prilagođena i pristupačna glavnim akterima u svakom smislu. 

Kabare je  izveden 2. decembra 2017 godine povodom obeležavanja 3.decembra -  Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom na večernjoj sceni Malog pozorišta Duško Radović. U cilju poštovanja ljudskih prava ova predstava bila je pristupačna i osobama oštećenog sluha, pa je u skladu sa tim, u realizaciju bio uključen i tumač za znakovni jezik, a program predstave štampan je i na Brajevom pismu.

Izbor muzike uradila je Marija Družijanić, asistentkinja koreografa je Marija Kostić, a producentkinja Natalija  Lazić.

Realizaciju predstave finansijski su podržali Ministartvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Gradski sekreterijat za socijalnu zaštitu.

Uključen je bio i veliki broj partnera od kojih je svako na svoj način dao doprinos u realizaciji ove jedinstvene predstave.

U planu je da se kabare ponovo izvede u okviru manifestacije Dani Beograda, tokom aprila meseca 2018. godine i na Dan ljudskih prava 10.12.2018.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste