Komad „Mama” premijerno u Ateljeu 212


Predstava „Mama” po tekstu Morgan Lojd Malkolm i u režiji Nebojše Bradića biće premijerno izvedena u Ateljeu 212, na Sceni „Petar Kralj”, 16. decembra u 20.30 časova. 

U komadu „Mama”, nagrađivana britanska autorka kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta.

Iznenadna praznina koja nastaje nakon što se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za do tad neizgovorene strahove i pitanja – šta znači biti dobra majka, da li je osećaj za brigu o detetu unapred predodređen i da li uznemirena majka može smiriti uplakano dete?

Nakon neočekivanog poziva koji prekida Ninino slobodno veče, ovaj tekst oštro zaokreće u uzbudljivi psihološki triler, u kome se neispavanost jedne majke pretapa u košmarnu situaciju i vrtlog preispitivanja ispravnosti odluka i traženja krivca.

U ovom drskom, snažnom i napetom komadu, autorka analizira pojam majčinstva i pitanje potencijalne neadekvatnosti u ulozi za koju smo naučeni da treba da bude prirodna. 

Autorski tim čine i dramaturškinja Lora Džolić, prevodilac Đorđe Krivokapić, lektorka Dijana Marojević, scenografkinja Marija Jevtić, kostimografkinja Marina Medenica i kompozitorka Aleksandra Vrebalov. 

U predstavi igraju Tamara Dragičević, Jelena Stupljanin i Jasmina Avramović. Reprizna izvođenja zakazana su za 23. i 24. decembar. 

Foto: Boško ĐorđevićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste