Komedija bez srećnog kraja u BDP-u


Najnovija produkcija Scene na srpskom jeziku subotičkog Narodnog pozorišta - Molijerov “Mizantrop” u režiji Đurđe Tešić, gostovaće 25. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu.

“Kakva je onda „ Mizantrop“ komedija kada nema srećan kraj? Zašto glavni lik - Alsest - odlučuje da napusti ljudski rod i kakav je to sistem vrednosti sa kojim on želi zauvek da raščisti? Alsest je čovek koji traži i govori istinu u društvu koje se temelji na zabavi, spektaklu, intrigi. U strahu da nas ne odbace iz društva, u želji da dobijemo što više „lajkova“, u konstantnom naporu da se dopadnemo drugima, da budemo prihvaćeni, stvorili smo svet laži. A svet koji se ne bazira na istini, nije utemeljen svet. Dvor iz vremena Molijera danas je zamenilo carstvo ispraznih, samozadovoljnih, licemernih i korumpiranih ljudi konformista. Odlučnog, časnog i beskompromisnog čoveka kakav je Alsest takvo društvo provocira na borbu. Ili će ga promeniti ili zauvek napustiti. Nije li Mizantrop danas svaki čovek koji misli drugačije”, zapisano je u program predstave.

Autorsku ekipu čine scenograf Marija Kalabić, kostimograf Marko Marosiuk, dramaturg Maja Pelević, kompozitor Anja Đorđević. Scenski pokret potpisuje Igor Koruga, a za scenski govor bio je zadužen Saša Latinović. Igraju Milan Vejnović, Srđan Sekulić, Ljubiša Ristović, Minja Peković, Jovana Belović, Vesna Kljajić Ristović, Igor Greksa i Dimitrije Dinić.

Ulaznice se mogu rezervisati na sajtu BDP-a.

Izvor: bdp.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste