KOT Teatar Beograd Pobednik “Svilene maske”

12. jun 2018.

Drugi Međunarodni omladinski pozorišni festival "Svilena maska" završen je pobedom KOT TEATRA Beograd sa predstavom "Kamerna muzika". Ono što čini ovaj festival posebnim je činjenica da je oboren rekord u broju gledalaca kojih je bilo preko pet stotina, kao i da je u jednom danu odigrano čak 6 predstava raznih žanrova. Na festivalu je učestvovalo 70 učesnika omladinskih amaterskih pozorišta iz Kragujevca, Beograda, Smedereva, Makedonije, Banja Luke, a  Omladinsko amatersko pozorište “Mmaska” iz Svilajnca je nastupao u revijalnom delu. Odluku o najboljima doneo je dvočlani žiri, koji su činile Srna Lango, glumica i Jelena Tomić, direktorka Resavske biblioteke Svilajnac.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Novom Selu iz Makedonije, za najbolju mušku ulogu pripala je Filipu Mijiću iz Dis Teatra Banja Luka, dok je za najbolju žensku ulogu izabrana Sanja Nestorović iz KOT TEATRA Beograd. Organizator festivala je Omladinsko amatersko pozorište “Mmaska” iz Svilajnca, a pokrovitelj opština Svilajnac. Direktor festivala Mladen Miljkovic kaže da je ponosan što je, pre svega, interesovanje publike za “Svilenu masku” veliko:

- Više od 500 gledalaca, najviše školaraca, pratilo je predstave u takmičarskom i revijalnom delu i mislim da je ovo dobar način da se najmlađoj publici približi pozorišna umetnost. Takođe je idealna prilika za druženje i očekujem da Festival “Svilena maska” narednih godina raste i okuplja sve veći broj učesnika” – izjavio je Miljković.Povratak na vesti