Letnji pozorišni maraton 2020.


07. jul 2020.

Dečije pozorište Talija, organizovaće LETNjI POZORIŠNI MARATON ZA DECU,  na velikoj letnjoj sceni Doma kulture „Studentski grad“ (DKSG), u parku.

Vodeći računa o uputstvima lekarskog tima i preporuci za okupljanja na otvorenom prostoru, pustićemo u promet samo 300 karata od 900 raspoloživih mesta, tako da će se održati distanca od dva metra između gledalaca u publici.

Pozorišni maraton će trajati tokom celog leta (od 11. jula  do 13. septembra), a predstave za decu će se igrati subotom i nedeljom od 19h. Tokom 10 letnjih vikenda, deca će moći da vide 22 predstave, a igraće ih nezavisna pozorišta za decu koja angažuju glumce slobodne umetnike i posluju po principu samofinansiranja. Time ćemo pomoći ovoj najugroženijoj grupi umetnika, koji su već 5 meseci onemogućeni da rade. 

Ulaz će prvog vikenda biti slobodan, a roditelji će (ukoliko to žele) moći da nakon svake predstave ostave novac prema sopstvenim mogućnostima u KASICU SPASICU. Od prikupljenog novca će se napraviti fond za pomoć najugroženijim glumcima i nezavisnim pozorišnim grupama.

Scena u parku DKSG-a,  nalazi se na adresi Bul. Zorana Đinđića 179, ima 900 mesta  a  u promet će se puštati maksimum 300 besplatnih karata po predstavi, kako bi se mogle ispoštovati  mere  fizičke  distance. 

Otvaranje maratona je u subotu 11. jula  u 19.00h  kada počinje  svečani defile  junaka  iz  predstava,  koje  će deca  moći  da  vide  tokom  leta  na  sceni  u  parku. Nakon  defilea  uz  song  letnjeg  maratona, sledi  kratka  najava cele manifestacije  i  svečano otvaranje.                                                                                     

19.15h  počinje  predstava  MARKO U ZEMLjI IGRAČAKA, dečjeg pozorišta Hajde obraduj dan.  

Na kraju programa obradvaćemo decu nagradnom  igrom i podeliti 20-ak igračaka. Program  se  završava  oko  20.30h.

Sledećeg  dana, u nedelju  12. jula,  kao  i  svakog  narednog  vikenda,  predstave će počinjati od 19h.

REPERTOAR  ZA  JUL  2020:

Subota 11.7.  u 19h SVEČANO  OTVARANjE          
                      u 19.15h  MARKO U ZEMLjI  IGRAČAKA – Pozorište HOD

Nedelja 12.7.  u  19h 
TAJNA  BAKINOG  TAVANČETA – Teatar Talija

----------------------------------------

Subota  18.7.  u 19h  
KRALjEVSKI  FESTIVAL  BAJKI  - Teatar Talija

Nedelja 19.7.  u 19h  
SMEHOTRESNI  TURNIR – Pozorištance Švrća
------------------------------------------

Subota 25.7.  u  19h  
ŠAŠAVI  OBUĆAR – Novobeogradska nova scena

Nedelja 26.7.  u  19h 
IVICA,  MARICA  I  ŠUMSKA  KUVARICA – Oaza art

 Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste