"Lounli planet" premijerno u Ateljeu 212 uz poštovanje svih epidemioloških mera

Atelje 212
24. jul 2020.

Predstava “Lounli plenet” autora Olge Dimitrijević, Maje Pelević, Dimitrija Kokanova, Tanje Šljivar i Igora Koruge biće premijerno izvedena 24. jula u Ateljeu 212 uz poštovanje svih propisanih mera.

U predstavi će Olga Dimitrijević, Maja Pelević i Dimitrije Kokanov igrati pod maskama, a na video bimu publika će slušati Tanju Šljivar i Igora Korugu. U publici će biti samo sedmoro posetilaca koji će takođe morati da nose maske i drže propisanu distancu.

"Lounli plenet" je predstava imerzivnog karaktera, koja se izvodi u otvorenim i zatvorenim prostorima, oko i u zgradi pozorišta, namerno izbegavajući klasičan scenski prostor, odnosno samu scenu. Kroz kolažnu strukturu pet autorskih i izvođačkih glasova, koji se međusobno prepliću i prožimaju, umetnici vode propisno distanciranu publiku na turističku turu kroz obe strane novčića utopije i distopije naše (pozorišne) svakodnevice.

Pozorišta su početkom epidemije prva zatvorila vrata, s obzirom na nemogućnost okupljanja većeg broja ljudi u javnom prostoru. Opet, tzv. socijalno distanciranje ne bi trebalo niti smelo da znači ukidanje javne sfere, kao ni praksi izvođenja. Ako smo kao umetnici i pre morali da razmišljamo tržišno i nudimo se na tržištu rada konstantno smišljajući nove projekte, sa koronom je i naša prekarna pozicija pojačana. Autori su svesni ironije inherntne ovom projektu i svesno će pokušati da je preobraze u njenu suprotnost - autentično necinično političko promišljanje budućnosti.. Svet je i pre epidemije bio nepravedan, ranjen i nepodnošljiv. Epidemija virusa povećava vidljivost korpusa savremenih nejednakosti koje živimo, a našu maštu burno provocira da operiše između zamišljanja boljeg sveta i mraka budućnosti koju ispunjavaju glad, nadziranje i strah.

Izvor: Nova.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste