„Mišja groznica“ Aleksandra Popovića večeras premijerno na Kamernoj sceni SNP-a


Predstava „Mišja groznica“, po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Đorđa Nešovića, biće premijerno izvedena včeras u 20.30 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Prema rečima Đorđa Nešovića ova predstava govori o balkanskom mentalitetu koji je nepromenljiv, te je zato ovaj tekst savremen kao i pre trideset godina kada je i napisan. „Pojam mira i primirja kao neka vrsta utopije i egzotike kojoj se na našim prostorima svi nadamo i neprestano očekujemo, veliki je deo onoga što je umetnička ekipa pokušala da obradi kroz postavljanje ovog teksta na scenu. Pisac je dao neverovatne likove koje ćemo voleti i koji će nas zabaviti, ali i naterati na razmišljanje i delanje,“ rekao je reditelj.

Dramaturškinja Isidora Milosavljević, scenografkinja Nađa Vukorep, kostimografkinja Lara Bunčić, Aleksandra Arizanović (scenski pokret), Filip Gotovac (kompozitor i dizajner zvuka) i dr Dejan Sredojević (scenski govor) potpisuju se kao umetnički tim ovog komada.

Glumačku podelu čine Sanja Ristić Krajnov, Mija Simonović, Marko Savić, Dimitrije Aranđelović, Vukašin Ranđelović i Aleksandar Sarapa.

Prva repriza biće održana 21. februara.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste