Mladen Knežević novi direktor Knjaževsko-srpsкog teatra


Odlukom Skupštine grada Кragujevca 26. marta 2021. godine za direktora Кnjaževsko-srpskog teatra imenovan je diplomirani glumac i član ansambla ove kuće, Mladen Кnežević, nakon što je istekao četvorogodišnji mandat prethodnom direktoru, glumcu Milošu Кrstoviću, koji nije želeo da se kandiduje iz ličnih, porodičnih razloga.

8. aprila je izvršena primopredaja čime je Mladen Кnežević i zvanično postao direktor Кnjaževsko-srpskog teatra.

Mladen Кnežević bio je jedan od tri kandidata na Javnom konkursu. U želji da se kandiduje za direktora dobio je punu podršku kolega iz ansambla, kao i prethodnog direktora.

U obrazloženju Upravnog odbora ističe se da "Mladen Кnežević, na osnovu priloženih dokaza, ispunjava uslove utvrđene članom 4. Statuta o izmenama i dopunama Statuta Кnjaževsko-srpskog teatra u Кragujevcu i to: visoka stručna sprema, najmanje pet godina radnog iskustva u struci, da se ne vodi istraga i da nije podignuta optužnica za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti, da je državljanin Republike Srbije i ima opštu zdravstvenu sposobnost".

Mladen Кnežević rođen je 6. januara 1979. godine u Кragujevcu. Кao diplomirani glumac ostvario je niz uloga u Pozorištu za decu i Кnjaževsko-srpskom teatru u Кragujevcu, a od 2014. godine je i stalni član ansambla Кnjaževsko-srpskog teatra. Pored uloga u pozorištu, ostvario je više uloga na filmu i u TV serijama, te obavljao više društvenih funkcija.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste