"Mrešćenje šarana" na 41. danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu

Atelje 212
07. Jun 2017.

Pozorište Atelje 212 učestvuje na 41. danima satire Fadila Hadžića u Satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu, sa predstavom “Mrešćenje šarana“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića.

Predstava će biti izvedena u četvrtak 8. juna u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

mrescenje-sarana-2

“Mrešćenje šarana” je komad o prelomnim istorijskim trenucima, političkim previranjima i velikim društvenim promenama koje se paralelno događaju u jednoj kući, unutar mešovite porodice malih građana i seljaka, koji se, međusobno, bore za vlast i prevlast. Komično i apsurdno je koliko u toj borbi provejavaju i duševnost i ranjivost i smešna ljudska moralna posrnuća.

Glumački ansambl predstave čine: Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Ivan Jevtović, Dubravka Mijatović, Nenad Jezdić i Dragana Đukić.

Pored "Mrešćenja šarana" Ateljea 212 na 41. danima satire Fadila Hadžića učestvuju još dve predstave iz Srbije - "Jami distrikt" prema tekstu Milene Bogavac u režiji Kokana Mladenovića, i "Vrla Nova 2061." Narodnog pozorišta iz Subotice u režiji Bobana Skerlića.

Izvor/foto: atelje212.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste