Nagrade na XX Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci i za predstavu „Novo doba“

Bitef teatar
26. May 2017.

XX Teatar fest "Petar Kočić" je održan od 17. do 24. maja u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banja Luci. 

Žiri ovogodišnjeg Teatar festa “Petar Kočić“ u sastavu: Nataša Ivančević, Aleksandar Pejaković i Nebojša Bradić gledao je 6 predstava u ovogodišnjoj selekciji festivala i konstatovao da se komercijalno pozorište približilo institucionalnom pozorištu, ali i da slika institucionalnog pozorišta nije napravljena na osnovu reprezentativnog uzorka. Teatar fest sa svojom odanom publikom i profesionalnom organizacijom zaslužuje predstave koje odslikavaju vrhunske domete i preispituju ulogu i mesto pozorišta u savremenom društvu.

boris-isakovic-kocic-nagrada

Predstavi „Novo doba“ u režiji Dina Mustafića i u produkciji Bitef teatra Beograd i ARTHUB Sarajevo dodeljene su dve nagrade:

- nagrada za najboljii tekst piscu Vuku Boškoviću - priča o čoveku sa moralnim integritetom koji nema šanse da preživi tranziciju društva preplavljenog haosom u kome dominiraju sila i novac i

- nagrada za najbolju mušku ulogu glumcu Borisu Isakoviću, koji  je efektno povezao sudbine zločinca i njegove žrtve, poigravajući se sa stereotipovima likova tajkuna i gubitnika u tranziciji.

Izvor: teatar.bitef.rs, Foto: Nenad ŠugićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste