Narodno i Beogradsko dramsko u oktobru u Studentskom gradu


U oktobru nas u Domu kulture "Studentski grad" očekuju dva gostovanja velikih beogradskih pozorišnih kuća koji će publici predstaviti svoje drame. 

Narodno pozorište u Beogradu će u petak 13. oktobra od 20 časova odigrati Gogoljevu "Ženidbu". Glumačku postavu čine: Kalina Kovačević, Danijela Ugrenović, Nada Blam, Pavle Jerinić, Bojan Krivokapić, Lepomir Ivković, Zoran Ćosić, Boris Pingović, Gojko Baletić, Dejana Miladinović. Reditelj je Slavenko Saletović koji je o predstavi rekao: "Dobra “Ženidba” nije viđena na ovim prostorima u poslednjih pedeset godina. Tragao sam za pravom šifrom i čini mi se da je za ”centriranje” teme bio bitan i strah koji prati ženidbu i udaju u vremenu krize... Tvrdim da je Gogolj otac nadrealizma, a ne realizma, kako se obično kaže! Oštrim pristupom karakterima sa nadrealnim špicevima, pravi scenski događaj u kome grupa ljudi uplašenih od života pokušava da izvrši 'uparivanje'."

U ponedeljak 23. oktobra od 20 časova Beogradsko dramsko pozorište gosotvaće sa predstavom "Berlinski zid" Željka Hubača. U predstavi igraju: Atanasije Uzunović, Jovo Maksić, Nemanja Oliverić, Paulina Manov, Andrej Šepetkovski, Ljubinka Klarić, režirao je Milan Nešković. Svetislav Jovanov je o predstavi rekao: "Iskoračivši na neposredan način u materijal aktuelne istorije - zaplet se odvija na Kosovu, tokom 1999. godine - Hubač se dramom „Berlinski zid“ upušta u novi sloj istraživanja ljudske sposobnosti za nasilje i praštanje - ali i na novi način artikuliše motiv porodice (...) ovde se porodica pojavljuje kao pokretač, ali i žrtva patnje. Upravo to i jeste razlog zbog kojeg Hubač, u tri suptilno naznačena dramska kruga, insistira na pitanju dece - tuđe ili usvojene, prihvaćene ili izgubljene: svet u kojem su nerazrušivi zidovi podignuti unutar ljudi, može preživeti samo ako dozvoli mogućnost prihvatanja tuđeg deteta kao priznanja Drugog."

Za kraj meseca, u sredu 25. oktobra od 20 časova Ivan Tomić i Mariana Aranđelović će predstaviti svoj stand-up nastup pod nazivom "Čiča Tomićeva koliba".

Cena ulaznica za sva tri programa je 200 dinara.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste