Narodno pozorište iz Niša na gostovanju u Beogradu


Gogoljev komad "Mrtve duše", u produkciji niškog Narodnog pozorišta, nalazi se na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu 28. juna od 20 časova na Velikoj sceni.

Predstava je premijerno izvedena 11. marta ove godine, na dan kada je Narodno pozorište iz Niša obeležilo 130. godina postojanja. Niško pozorište je osnovano 1887. godine, a od 1939. godine, kada je izgrađena njegova današnja zgrada, plejada velikih srpskih glumaca, reditelja i umetnika je radila i nastupala na ovoj sceni. Od osnivanja do danas izveli su oko 10.000 predstava, koje je videlo više od 6 miliona ljudi širom Srbije, bivše Jugoslavije i Evrope.

mrtve-duse

"Mrtve duše", u dramatizaciji i režiji Ane Đorđević, govore o Čičikovu, državnom činovniku koji je otkrio nov način da se obogati, trgujući mrtvim dušama. Predstava odiše teškim, gorkim humorom i na neverovatan način komunicira sa današnjicom. Smejući se njegovim dogodovštinama, drskosti, pa i dovitljivosti u bezobzirnosti, publika se mora upitati ono što se pitaju i likovi u predstavi - kolika je danas stvarna cena duša, kako mrtvih, tako i onih živih…

Igraju: Dušan Matejić, Danilo Petrović, Vesna Stanković, Nađa Nedović Tekinder, Jelisaveta Karadžić, Ivana Nedović, Miloš Cvetković, Dejan Cicmilović, Miloš Cvetković, Jasminka Hodžić, Ivana Nedović i Vesna Stanković.

Muziku je radio Vladimir Petričević, scenografiju Ana Đorđević, a kostime Lana Cvijanović.

Autor: Milica Živković, Foto: narodnopozoristenis.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste