Narodno pozorište, posle 37 godina, gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu


Posle uspešnih dogovora v. d. upravnice Nacionalnog teatra Ivane Vujić, sa Dubravkom Vrgoč koja je na čelu zagrebačkog HNК i direktorom Drame Ivicom Buljanom, Drama Narodnog pozorišta, posle 37. godina, ponovo će gostovati u tom najznačajnijem hrvatskom teatru.

Ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu, 16. juna, na Velikoj sceni, odigraće Nušićevu “Gospođu ministarku”, u režiji Jagoša Markovića, sa Radmilom Živković u naslovnoj ulozi. 

„Neobično smo srećni što ćemo gostovati sa Nušićem, najvećim srpskim komediografom, i to na zahtev naših partnera iz Zagreba“, kaže gospođa Ivana Vujić. 

Hrvatsko narodno kazalište uzvratiće posetu tokom jeseni s predstavom "Ciganin, ali najljepši", po tekstu Кristiana Novaka, u režiji Ivice Buljana.

Poslednji put Narodno pozorište gostovalo je u zagrebačkom HNК-a sredinom maja 1982. godine s komadom „Lenjin, Staljin, Trocki“, u režiji Nikole Jeftića. 

Izvor & foto: Narodno pozorište u BeograduPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste