Nova sezona u pozorištu 'Raša Plaović' iz Uba počinje večeras


Ansambl pozorišta "Raša Plaović" večeras će na sceni ubskog Doma kulture izvesti predstavu "Tuđ život" sa kojom će otvoriti novu sezonu.tudj-zivot-ub

Komad rađen po tekstu Novosađanina Milana Milovanovića, a  po režiji i scenografiji Aleksandara Tadića i Duška Aškovića je premijerno izveden u maju ove godine. 

U predstavi ubskog amaterskog pozorišta igraju iskusni glumci: Vladimir Tadić, Slavica Maletić, Mišel Kaplarević, Zoran Avramović, Mirjana Simić, Voja Raonić, Aleksandar Petrović, Milan Marković, Žikica Milošević, Snežana Jovanović i Dragana Janković. Za muziku je zadužen Nemanja Jovanović, a za šminku Zorica Sibinović.

Podsetimo, rad na predstavi je započeo je još u martu 2016. godine, kada se režije prihvatio glumac Aleksandar Tadić. Pripreme su prekinute u oktobru zbog finansijske prirode i nakon šestomesečne pauze glumcu su u martu ove godine nastavili sa probama. Tada im je u pomoć priskočio Duško Ašković, koji je finalno uobličio "Tuđ život", a osim zajedničke režije i scenografije u tandemu sa Tadićem, sam je radio rasvetu. U maju ove godine predstava je premijerno izvedena.

Večerašnje izvođenje predstave počinje u 20 časova.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste