Novosadski Novi teatar večeras počinje novu sezonu premijerom predstave 'Mandragola'


Novosadski Novi teatar će večeras u 20 časova izvesti premijeru predstave "Mandragola" NIkole Makijavelija čime će početi i novu sezonu. 

U ovoj renesansnoj komediji zabune prema režiji Dušana Petrovića, koji je i adaptirao tekst i izabrao muziku za predstavu, igraju Sanja Mikitišin, Nataša Ilin, Marko Savković, Ljubiša Milišić i Miljan Davidović. Za kostim i scenografiju je zadužena Staša Jamušakov.

mandragola-premijera

U predstavi bogati trgovac Niči i njegova prelepa žena Lukrecija imaju problem da dobiju decu. Čarobni napitak od magične biljke mandragole rešiće taj problem na pomalo zapetljan i komplikovan način, ali delotvoran i iznad svega komičan i zabavan. U pomalo nemoralnim radnjama učestvuju sluge, koji devizom "cilj opravdava sredstvo" bivaju prototip one beskrupuloznosti poznate pod imenom "makijavelizam".

Kako najavljuju iz Novog teatra sve prisutne čeka smeh do suza.

Karte se mogu rezervisati preko telefona 064/1446652.

Novosadski Novi teatar je osnovan 2008. u saranji sa Gimnazijom "Laza Kostić" kada je u okviru gimnazije sagrađena nova pozorišna dvorana. Na repertoaru NNT-a nalaze se kako predstave za decu, tako i dramske predstave koje po svom sadržaju odgovaraju mladima (do 20 godina), kao i redovnoj pozorišnoj publici.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste