Narodno pozorište u Nišu se priključuje proslavi Evropskih operskih dana


Narodno pozorište u Nišu prvi put će se ove godine priključiti proslavi Evropskih operskih dana, koji se obeležavaju od 5. do 13. maja.

Evropski operski dani obeležavaju se od 2007. godine u slavu opere kao umetničke forme, a ove godine ce svoja vrata otvoriti više od 70 operskih kuća iz 18 zemalja.

slepi-mis

Na repertoaru Narodnog pozorišta Niš 11. maja od 19 sati je opereta “Slepi miš” Johana Štrausa, a u režiji Ivana Vukovića.

Pod dirigentskom palicom Milene Injac nastupiće Petar Bošković, tenor, Aleksandra Ristić, mecosopran, Katarina Simonović Ivanković, sopran, Brana Bajović, sopran, Nikola Mikić, bariton, Marija Đorđević, mecosopran, Saša Arsenkov, tenor, Marko Milisavljević, bas, Stefan Simonović, tenor, Stefan Mladenović, Dejan Gocić, Toma Bibić.

Scenografsko rešenje je osmislio Ivan Vuković, za kostime se pobrinuo Dejan Gocić, dok je koreografiju osmislio Vojkan Živković.

Radnja ove operete u tri čina događa se u banji u blizini velikog grada. Libreto, po Mejaku i Haleviju, napisali Hafner i Žene, a praizvedba odigrala se u Beču, 5. aprila 1874. godine.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste