Obeležen 70. rođendan Pozorišta na Terazijama


Pozorište na Terazijama je tradicionalnom dodelom godišnjih priznanja obeležilo svoj jubilarni 70. rođendan. Godišnja nagrada pozorišta pripala je glumici Ivani Popović Ilijin za ulogu Dženet Van de Graf u mjuziklu „Brodvejske vragolije“, a novoustaljeno priznanje za glumačku bravuru „Janoš Tot“ dodeljeno je Miroljubu Turajliji za ulogu Anderlinga u istom ostvarenju. 

Osim ovih priznanja, dodeljene su i zahvalnice zaposlenima u tehničkom, marketinškom, horskom, orkestarskom, baletskom i dramskom sektoru. Priznanja za zalaganje u prethodnoj godini dobili su Svetislav Bule Goncić, Nebojša Bradić, Miloš Đorđević i Slaven Došlo. Za dugogodišnju vernost Pozorištu na Terazijama uručene su zahvalnice Ljiljani Stjepanović, Mileni Vasić i Radetu Marjanoviću.

Miroljub Turajlija koji je poneo nagradu „Janoš Tot“ istakao je čast i zadovoljstvo titulom prvog laureata priznanja sa imenom velikog glumca koji nas je prerano napustio. 

„Bezmalo svakodnevno slušamo kako živimo u vremenu u kojem smo otuđeni, kako živimo brzo, kako smo sebični, jedva da primećujemo ljude oko sebe. Retko pomislimo na one koji će doći posle nas, još manje na one koji su bili pre nas i zbog kojih smo mi sada ovde. Na nama je da ih pamtimo, slavimo i čuvamo od zaborava. Ako mojom kreacijom bar dotičem bravuroznost Janoša Tota na sceni, za mene nema lepše nagrade“, rekao je glumac. 

Ljiljana Stjepanović, koja je pune 43 godine u Pozorištu na Terazijama, dobila je veliki aplauz okupljenih. 

„Bila sam i stipendista ovog pozorišta i nikada ga ne bih menjala za neko drugo. Ovde je najbolja atmosfera, najbolji ljudi i najbolje predstave“, energično je zaključila glumica. 

Upravnik pozorišta Aleksandar Đaja osvrnuo se na istorijat jedinog muzičkog teatra u ovom delu Evrope istakavši da su Terazije prvo pozorište na ovim prostorima koje je dobilo licencu za velike svetske naslove poput „Fantoma iz opere“, „Mamma Mie“, „Briljantina“, „Čikaga“, „Brodvejskih vragolija“. On je najavio i premijeru nove „domaće“ produkcije krajem aprila sledeće godine,  mjuzikla „Sa druge strane jastuka“ prema muzici Momčila Bajagića Bajage, u režiji Juga Radivojevića.

Osim ove, publiku u Pozorištu na Terazijama na jesen 2020. godine očekuje i premijera novog licencnog mjuzikla čiji će naslov biti otkriven u januaru. 

Foto: Jelena Petrović (hocupozoriste.rs) 

 

 Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste