Održana svečana akademija povodom Dana Pozorišta mladih


Svečana akademija povodom Dana Pozorišta mladih održana je juče u Maloj sali teatra, gde je takođe uručena godišnja nagrada ansamblu predstave “Na vukovom tragu”.

Na svečanoj akademiji izvedena je lutkarska predstava u kojoj se napravila retrospekcija rada Pozorišta mladih koje je lutkarsko pozorište sa najdužim kontinuitetom rada na prostorima bivše Jugoslavije. 

Godine 1932. U Novom Sadu otpočelo je sa radom Lutkarsko pozorište pri Sokolskom društvu koje je vremenom preraslo u Pozorište mladih. 12. Februar simbolično se uzima za dan ovog teatra budući da je tada lutkarsko pozorište premijerno izvedelo predstavu “Kraljević iz podzemlja”. Ovaj daturm se takođe uzima za Dan lutkarstva u Srbiji.

Pozorište mladih je ovim događajem proslavilo je svoj 88. rođendan u znaku novih planova i osvrtanja na prethodne uspehe, posebno mjuzikla “Kosa” rađenog u koprodukciji sa Novosadskim pozorištem a čija turneja tek predstoji. 

Foto: Pozorište mladih 

 Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste