Olja Đorđević ponovo u Pozorištu mladih


Predstava „Zaljubljivanje“ rediteljke Olje Đorđević, novosadskoj publici poznatoj po predstavi „Dok te ja hranim i oblačim“,  biće premijerno izvedena u četvrtak 24. oktobra 2019. godine na Velikoj sceni Pozorišta mladih s početkom u 20 časova.

zaljubljivanje-premijera1

Ovaj autorski komad, na kome se radilo dva meseca, nastajao je iz ideja i sopstvenih iskustava, kako rediteljke tako i glumaca: „Tema je univerzalna, pa smo je zato i radili. Nekako se i nadovezuje na „Dok te ja hranim i oblačim“, ali ne u smislu da je u pitanju nastavak, nego više joj nekako prethodi, pošto se „Dok te ja hranim i oblačim“ bavila vaspitanjem i podizanjem dece u Srbiji, a i inače, i ta predstava je uspešno prošla i kod publike i na festivalima (...) Ovde smo krenuli od onoga što bi bilo blisko publici, kao i u prethodnoj predstavi, krenuli smo od sebe i od svojih iskustava, tako da ćete u predstavi videti dobar deo nas. Sve neke intimne stvari, stavovi, izvori iskustva su na razne načine uključeni u predstavu. Neće se znati šta je čije, ali zbog toga što je istinito, zbog toga je i zabavno“, objašnjava rediteljka.

Interesantno je to da je ova predstava zapravo interaktivna, što bi značilo da će u njenom izvođenju određenu ulogu imati i publika, koja će se, baš kao i komšije, prijatelji i rodbina u stvarnom životu, umešati u ljubavnu priču dvoje mladih i učestvovati u daljem toku radnje.

zaljubljivanje-premijera2

Premijerom predstave „Zaljubljivanje“ zvanično počinje nova sezona u Pozorištu mladih, dok se već početkom decembra očekuje i premijera mjuzikla „Kosa“, rađenog u koprodukciji sa Novosadskim pozorištem, a ubrzo potom i dečija predstava „Debela“.

“Zaljubljivanje”

Autorski projekat

Režija: Olja Đorđević

Scenografija: Diana Radosavljević Milović

Kostim: Milica Komazec

Muzika: Irena Popović Dragović

Igraju:

Kristina Savkov, Slavica Vučetić, Neda Danilović, Jelica Gligorin, Marija Radovanov, Aleksa Ilić, Saša Stojković, Slobodan Ninković, Saša Latinović, Danilo Milovanović, Aleksandar Milković.

Foto: Pozorište mladihPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste