Operski solisti SNP-a gostuju u Makedoniji


Operski solisti Srpskog narodnog pozorišta Jelena Končar, sopran, Nebojša Babić, bariton, i Goran Krneta, bas, gostovaće u Makedonskoj operi i baletu iz Skoplja 13. maja 2017.

Oni će nastupiti u komičnoj operi Đ. Rosinija „Seviljski berberin“ (Sevilskiot berber), u kojoj je dirigent Kris Rusman iz Engleske, po režiji Ursule Horner iz Austrije, zajedno sa operskim solistima, horom i orkestrom Makedonske opere i baleta, a u okviru Festivala „Majske operske večeri“.

Uloga Rozine poverena je Jeleni Končar, u ulozi Bartola nastupa Nebojša Babić i u ulozi Bazilija, učitelja muzike, pojavljuje se Goran Krneta. To su uloge koje solisti Srpskog narodnog pozorišta s velikim uspehom tumače u Seviljskom berberinu u matičnom pozorištu, čija je premijera bila 30. marta 2012. godine. Njihovi nastupi su primeri dobre prakse u razvijanju međuteatarske saradnje, kojima se potvrđuju zajednički napori na negovanju operskog repertoara u regionu.

Izvor: snp.org.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste