Orkestar Opere SNP-a na Al Bustan Festivalu u Bejrutu


Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta gostovaće u Bejrutu, na čuvenom međunarodnom festivalu muzike i izvođačkih umetnosti, Al Bustan Festivalu (The Al Bustan Festival). 
Festival je počeo 12. februara i traje do 17. marta, a Orkestar SNP-a očekuju četiri nastupa.

Najpre će 3. marta, pod upravom maestra Đanluke Marčana, biće izveden koncert posvećen italijanskom belkantu, a na programu će se naći dela Belinija, Donicetija i Rosinija.

Dve večeri kasnije, 5. marta, uz soliste Anastasiju Petrušak, Кevina Žua i Đulija Plotina, Orkestar SNP-a izvešće tri Paganinijeva violinska koncerta – Šesti, Treći i Prvi, da bi 7. marta pratili violončelistkinju Eriku Pikoti u Dvoržakovom Кoncertu za violončelo i pijanistkinju Vanesu Beneli Moseli, u Ravelovom Кoncertu za klavir i orkestar.

Za kraj gostovanja u Bejrutu, 9. marta, Orkestar očekuje koncertno izvođenja Verdijeve „Travijate", gde će rolu Violete Valeri pevati kazahstanska operska diva Marija Mudrijak, dok je uloga Alfreda poverena italijanskom tenoru Vinćencu Кostanci.

Od osnivanja ovog prestižnog festivala 1994. godine, u Libanu je uspostavljeno jedinstveno negovanje muzičke tradicije tokom zimske sezone.

Festival je oživeo kulturni život zemlje predstavljajući svake godine više od trideset predstava u periodu od pet sedmica u februaru i martu. Uz dominaciju kamerne muzike, Festival uključuje i operska dela, koncerte orkestara i hora, ples i pozorišna dela.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste