„Petrijin venac” premijerno u Teatru na Brdu


Premijerno izvođenje komada „Petrijin venac“, u režiji Jane Maričić, po motivima istoimenog romana Dragoslava Mihailovića, odigraće se 21. oktobra sa početkom od 20 časova na Velikoj sceni Teatra na Brdu. Adaptaciju teksta potpisuje rediteljka Jana Maričić zajedno sa Mirjanom Karanović koja ovom prilikom tumači lik Petrije. Za dizajn zvuka i obradu muzike zaslužan je Dejan Pejović.

Mirjana Karanović četrdeset godina kasnije vraća se ulozi Petrije u čijoj se „koži“ prvi put našla još kao studentkinja FDU u kultnom filmskom ostvarenju čiju režiju potpisuje Srđan Karanović. U fokusu dramske radnje je razvojni put žene iz unutrašnjosti u prilikama beskrupuloznih društvenih normi i ekstremnog oblika patrijarhata pod velom duševne skučenosti koji će na Velikoj sceni Teatra na Brdu biti predstavljen u formi monodrame. Otvara se pitanje: Kada će Petrijin venac zasigurno izgubiti epitet univerzalne priče o položaju žene u patrijarhalnom sistemu? Da li se taj trenutak bliži? Ko je Petrija danas?

Predstava je ponovo na repertoaru u petak 22. i četvrtak 23. oktobra, a zatim 17. i 27. novembra.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste