'Pigmalion' Džordža Bernarda Šoa premijerno na otvaranju festivala Vršačka pozorišna jesen


U Narodnom pozorištu „Sterija“ u ponedeljak 4. septembra održana je prva čitajuća proba za predstavu "Pigmalion", čija je premijera planirana za 20. oktobar 2017. godine i otvaranje 25. jubilarnog Međunarodnog festivala klasike „Vršačka pozorišna jesen“.

pigmalion-proba

Pigmalion, napisan početkom XX veka, je najpoznatije delo idealiste britkog pera, Džordža Bernarda Šoa, kritičara društva, pozorišta i muzike. Ova drama Šou je donela Nobelovu nagradu za književnost (1925) i Oskara za najbolje adaptiran filmski scenario (1938). To je neobična ljubavna priča o profesoru fonetike koji se zaljubljuje u svoje delo, prodavačicu ljubičica; i koja oslikava realnost pretočenu u ljudsku glupost koju lako prepoznajemo i u XXI veku.

Režija ovog čuvenog dela poverena je Nenadu Gvozdenoviću, lektor je Radovan Knežević, dok muziku potpisuje Momir Cvetković, a scenografiju i kostim Sofija Lučić.

Uloge u predstavi tumače: Ivan Đorđević (Henri Higins), Sonja Radosavljević (G-đa Higins), Srđan Radivojević (Pukovnik Pikering), Neda Grubiša (Eliza Dulit), Dragan Džankić (Alfred Dulit), Monika Boldovina Bugle (G-đa Pirs), Dojna Petrović (G-đa Ajnsford Hill), Jovana Andrejević (Klara), Milan Zarić (Fredi) i Vanja Radošević (Sobarica).

Izvor/foto: npsterija.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste