Piknik pozorišta Promena


Za ljubitelje pozorišta, muzike i prirode imamo pravu poslasticu ovog vikenda! Ne verujete nam?! Za promenu, dođite u Promenu.

Neki možda znaju, neki ne, Promena je pozorište osnovano od strane studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu. Skoro svakog vikenda možete ih posetiti u prostoru Akademije gde igraju svoje predstave. Ovog vikenda program i mesto nešto su drugačiji od standardnog. Promena piknikuje na platou ispred slikarskih ateljea, na Petrovaradinskoj tvrđavi, a osim pozorišnog, biće i muzičkog programa. Evo šta su sve promenaši pripremili za vas:

3.6. SUBOTA

18h – 19:30h Javno čitanje dramskog teksta „Birki” Sonje Mandžić, režija Nikola Končarević

20h – 21h Jam session studenata muzičkog departmana Akademije umetnosti – muzički program 

21h – 22h Talente grande y tu madre – komični program improvizacije

22:30h – 23:30h Projekcije studentskih filmova – filmski program

24h – 02h DJ set by Dve čađave dvocevke – muzički program

4.6. NEDELJA

18h – 19:30h Predstava „Kraj partije” tekst Semjuela Beketa, režija Ivana Janošev

20h – 20:30h Asimfonijski orkestar Promene & Multimedijalna umetnica širokog spektra – zabavni program

21h – 23h Predstava „Osećaj brade” tekst Ksenije Dragunske, režija David Alić i ekipa predstave

23h – 24h „Karabe” Stefan i Akustični gadovi – muzički program

24h – 01h Žene na ivici nervnog sloma – muzički program

01h – 02h DJ Ax & DJ Wux, akustična podrška Anax – muzički program

 

 

Iz programa za subotu izdvajamo - Talente grande y tu madre

Talente grande y tu madre je komični program improvizacije gde glumci kreiraju karaktere, scene i songove na licu mesta poštujući pravila izmišljenih igara. Ako vam nije jasno o čemu se ovde radi, dođite, ako vam je jasno, opet dođite. Svako ko je jednom došao da gleda Talente, došao je i sledeći put po još. Ovi mladi talentovani glumci uspešno zasmejavaju publiku gde god se pojave.

Šta vas tačno čeka, ne možemo da vam obećamo ni mi, ni oni, a u tome i leži lepota ovog programa, odnosno improvizacije. Jedino što možemo da vam obećamo, jeste da ćete se dobro zabaviti. Za vas, zavirili smo u slike fejsbuk stranice Talente grande y tu madre, gde smo pronašli album Rekli su o nama, a evo i šta kažu:

"Znači...haos!" Mahatma Gandhi

"Muškarci su...uf...za sve slobodne žene!" Beyonce

"Nove nade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije" Josip Broz Tito

"Fuck the Sistem" Konstantin Stanislavsky

Ako je Gandiju bilo haos, verujemo da će biti i vama!

Iz programa za nedelju izdvajamo - Kraj partije

Drama Kraj partije Semjuela Beketa nailazila je na raznorazna tumačenja. Promenaši su je za vas priredili i opisali kao predstavu o odnosu roditelja i deteta i cikličnosti i ponavljanju istih odnosa iz generacije u generaciju. Ham i Klov žive u nekoj vrsti simbioze i ne mogu jedno bez drugog, ali ipak nemaju saosećanja jedno prema drugome. U iščašenom svetu u kojem nije još mnogo šta ostalo, jedino čemu mogu da se nadaju je da dođe kraj te njihove igre.

Kraj partije jedna je od onih predstava koja vam možda na prvu loptu neće biti potpuno jasna, ali će vas naterati da danima kasnije razmišljate o njoj, kako to obično sa Beketovim tekstovima i biva. Ukoliko ste ljubitelji pozorišta koje se bavi problematikom ljudske egzistencije i otuđenosti modernog života, ova predstava je za vas!

Za režiju je zaslužna Ivana Janošev, a glumački ansambl čine: Vukašin Ranđelović, Stefan Ostojić, Ivana Pančić, Igor Greksa / Danilo Brakočević.

Ipak, ne dopustite da vas Beket baci u nedoumice nedeljom uveče, već ostanite da ispratite ostatak programa. Videćete kako Klov - Stefan zajedno sa Akustičnim gadovima peva i svira, pa ćete i vi poželeti da se sa onih malo težih tema prebacite na pevanje hitova poput "Guza pozadi", "Ja imam devojku a ti nemaš" i drugih. 

Autor: Tijana Gnjidić



Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste