Plesna predstava "Nušić triptih" premijerno 26. juna u Narodnom pozorištu


Na maloj sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu 26. juna u 20:30h premijerno će biti prikazana diplomska plesna predstava "Nušić Triptih" Instituta za umetničku igru dvoje uglednih koreografa, Isidore Stanišić iz Srbije i Mačeja Kuzminskog iz Poljske.

Projekat "Nušić Triptih" je sačinjen od tri savremene plesne koreografije koje predstavljaju istraživanje umetnika u preoblikovanju dramskog teksta, jednog od najznačajnijih komediografa Branislava Nušića, u savremene izvođačke umetnosti. 

nusic-triptih-vest
Proba predstave "Nušić Triptih"

Nušić Triptih se sastoji iz tri dela: "Gospodin Ministarka" u koreografiji studenata i na muziku Željka Ninića, "Ožalošćena porodica" u koreografiji Isidore Stanišić i na muziku Darje Janošević i "Hotel Excelsior" u koreografiji Mačeja Kuzminskog i na muziku raznih autora.

"Rukovodeći se temama koje je Branislav Nušić u svojim delima obrađivao na jedinstven način, koreografi će u svojim delima preispitivati odnose koji se tiču svakodnevice savremenog društva, malograđanskog duha, amoralnosti i laži, korumpiranosti, koristoljublja, neukusa, neprilagođenosti i nesigurne egzistencije.

Svaki koreograf ponaosob će istražiti adekvatan scenski izraz i igrački vokabular koji na najdirektniji način komunicira sa paradoksom savremenog sveta i ukazuje na aktuelnost tema koje je Nušić obrađivao u svojim delima", poručuju iz Instituta za savremenu igru.

Kostim i scenu za sve tri predstave je radila Snežana Arnautović Stjepanović. 

U sva tri dela publici će se predstaviti igrači: Katarina Bućić, Katarina Stojković, Marija Vučenović, Mila Stijak, Vladimir Čubrilo i Maja Marković (alternacije Ana Obradović, Boris Vidaković i Nikolina Milošević).

Izvor: blic.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste