Poslednja akcija "Otvorena vrata Narodnog pozorišta" u ovoj sezoni


Popularna akcija „Otvorena vrata Narodnog pozorišta“, koja je u prethodnih sedam godina naišla na veoma dobar prijem kod brojnih ljubitelja teatra, biće poslednji put održana u ovoj sezoni, u subotu, 24. juna, u 12 časova.

U dobro osmišljenoj turi kroz zgradu teatra, posetioci će, uz medijatora Dragana Stevovića, saznati najosnovnije istorijske podatke o ovom zdanju kulture od nacionalnog značaja, upoznati se sa procesom rada, obići garderobe, radionice, pozorišni bife, muzej...

otvorena-vrata-npbg

Cilj akcije je da publici omogućimo da se na licu mesta uveri kako se stvaraju pozorišne iluzije, scenska magija, ali i kako se baštini istorija teatra.

Inače, ovaj model, organizovanih obilazaka pozorišta, postoji u mnogim značajnim teatrima, a želja Narondnog pozorišta je da se i na ovaj način približi nacionalnim teatrima u svetu.

Cena ulaznice je 50 dinara, a svi zainteresovani mogu da se prijave na biletarnici Narodnog pozorišta.

Akcija "Otvorena vrata Narodnog pozorišta" prvu put je održana 27. marta 2010. godine u okviru projekta „Dan i noć u pozorištu“.

Poslednja ovogodišnja akcija trebalo je da bude održana u subotu 17. juna, ali je iz tehničkih razloga pomerena za 24. jun.

Izvor/foto: narodnopozoriste.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste