Potpisan ugovor o saradnji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Narodnog pozorišta iz Prištine


   U Srpskom narodnom pozorištu u petak je potpisan protokol o dugoročnoj umetničkoj i poslovno-tehničkoj saradnji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Priština, čije je sedište u Gračanici.

   Saradnja je potpisana na veliko zadovoljstvo oba teatra, uz prisustvo direktora Narodnog pozorišta Prištine Predraga Radonjića, v.d. upravnika SNP-a dr Zorana Đerića, predsednika UO SNP-a Selimira Radulovića, i v.d. direktora Drame SNP-a Milovana Filipovića. Pored razmene predstava, u okviru protokola planiraju se i zajedničke produkcije ova dva teatra, što će biti rezultat želje za unapređenjem i proširivanjem umetničke i poslovno-tehničke saradnje.

Srpsko narodno pozorište prošle godine gostovalo je u Gračanici sa predstavom „Tri lica samoće“ u režiji Filipa Markovinovića. Prvo gostovanje Narodnog pozorišta iz Prištine dogodiće se 6.februara na sceni “Pera Dobrinović”, kada je zakazano izvođenje predstave „Razvojni put Bore Šnajdera“.

Na konferenciji za novinare je bilo reči i o velikom značaju gesta koji je učinila Slavica Grujić, kćerka dirigenta Imrea Toplaka. Naime, Slavica je Srpskom narodnom pozorištu poklonila kompletan notni materijal i polukoncertni klavir koji su bili imovina maestra Toplaka, a Srpsko narodno pozorište joj je izrazilo svoju neizmernu zahvalnost.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste