Poziv za volontere za Svetski kongres Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja

Anamarija Jeličanin
23. Jun 2018.

Beogradu je pripala čast da ovog jula ugosti Svetski kongres Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja. Reč je o velikoj pozorišnoj manifestaciji koja se održava na svake četiri godine širom sveta.

Tema kongresa je “Pozorište i Migracija – pozorište, nacija i identitet između migracija i nekretanja.” Kroz temu prolaze razna pitanja poput: “Kako se process migracije oblikovao u brojnim političkim, društvenim, kulturnim i umetničkim delima? Kako pozorište odgovara na migracije, egzil i raseljavanja?” O ovim i mnogim daljim detaljima glavne teme govoriće više od 1000 učesnika i pozorišnih stručnjaka sa svih krajeva sveta, što kroz predavanja, što kroz pozorišne predstave i performanse.

iftr-beograd-2018

Dragocenost i značaj ugošćavanja ujedninjenih “ljudi od teatra” je nemerljiv, jer će se za tih pet dana druženja roditi bezgranične mogućnosti upoznavanja i razmenjivanja kontakata, kao plodno tle za buduće internacionalne saradnje.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje teatra da budu deo čitave priče, a više informacija o konkursu i samoj organizaciji pronaći ćete na sledećem linku.

Foto: www.iftr.org/conference



Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste