Pozorišni program Doma kulture "Studentski grad" za maj


Dom kutlure "Studentski grad" nastavlja sa odličnim pozorišnim programom kombinujući gostovanja velikih pozorišnih kuća i performanse u svojoj produkciji. 

U ponedeljak 8. maja od 20 časova u DKSG gostuje Narodno pozorište iz Beograda sa predstavom "Staklena Menažerija", Tenesi Vilijamsa, koju je režirao Radoslav Milenković, a igraju: Olga Odanović, Aleksandar Đurica, Bojana Stefanović i Mihailo Lađevac. Cena ulaznice je 200 dinara. Rale Milenković o predstavi kaže: "Ja bih voleo da naša predstava kaže publici da je zdravo da se suočimo sa sobom i usamljenošću i da imamo pravo da budemo slabi i nemoćni, da je u redu da se kajemo i stidimo, da žalimo i da plačemo, jer nas upravo to čini ljudima."

Nedelju dana kasnije, 15. maja od 20 časova, gostovaće Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom "Ženska posla", koju je napisala Milena Pavlović Čučilović po motivima komada Testosteron, Andreja Saramonoviča, režirao je Marko Jovičić, a igraju:  Danina Jeftić, Sandra Bugarski, Tatjana Kecman, Milena Pavlović Čučilović.  Ženska posla je komedija situacije o svadbi koja se nije dogodila. Četiri žene posle crkvenog venčanja koje je prekinuto, jer je mladoženja umesto sudbonosnog DA izjavio naočigled svih svatova da njegovo srce pripada drugoj, dolaze u lokal u kome je trebalo da se vesele. Tulum se nastavlja i ne prestaje, ali ne svatovski, već trilerski, jer treba otkriti krivca za debakl i fijasko...

Cena ulaznice za oba gostovanja je 200 dinara.

Od 22-25. maja u organizaciji Saveza kulturno-umetničkih društava Beograda i Doma kulture "Studentski grad" biće održan Beogradski festival amaterskih pozorišta - BAP 2017.

Poslednji vikend u maju je rezervisan za Otvoreno pozorište i Teatar "Talija" i autorske projekte Ljiljane i Darka Joksimovića. .U subotu 26. maja" biće održana prezentacija radionice polaznika mlađeg uzrasta i to po sledećem rasporedu:

11.00 TRI PRASETA (4 - 5 godina)

11.30 PEPELjUGA (6 - 7 godina)

12.00 7 SNEŽANA I PATULjAK (8 - 10 godina, prva grupa)

CRVENKAPA U ZEMLjI ČUDA (8 - 10 godina, druga grupa)

Dok je nedelja rezervisana za prezentaciju radionice polaznika starijeg uzrasta (11-16 godina) koji će od 12 časova izvesti Nušićevu "Gospođu Ministarku".

 Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste