Pozorište za decu 'Lane' iz Kikinde započinje Letnju scenu


Jedino pozorište za decu na severu Banata ''Lane'' iz Kikinde od subote započinje Letnju scenu, koja će trajati tokom čitavog letnjeg raspusta.

Planirano je izvođenje nekoliko predstava, a radi se i na premijeri lutkarskog komada "Knjiga o džungli".

Letnji raspust ljubiteljima dobrih predstava za decu može da bude veoma zanimljiv, imajući u vidu da ih od subote očekuje Letnja scena pozorišta za decu ''Lane'' u Kikindi.

lane-vest

U jednoj od najlepših bašti u gradu, decu svake subote tokom jula od 19 sati očekuju predstave prilagođene za spoljašnji ambijent.

''Ceo avgust takođe će biti obeležen u znaku letnje scene. Mislim da će našoj publici biti veoma drago što smo se izmestili iz nekih standardnih okvira našeg pozorišta i prešli u lepu zelenu oazu'', kaže Aleksandar Maletin, iz "Laneta".

Uprkos brojnim obavezama, pripreme za mali pozorišni festival uveliko traju, a u planu je i premijera koja će se posebno svideti ljubiteljima lutkarskog pozorišta, a radi se o predstavi ''Knjiga o džungli''.

''Pozorište Lane pokreće i lutka scenu koje dugo nije bilo u Kikindi. Mi smo je ponovo započeli i za sada imamo četiri predstave na repertoaru, a nadam se da će se publici svideti i najnovija "Knjiga o džungli"'', veli Milan Vujić, glumac.

Manifestacija će se odvijati u saradnji sa proslavljenim horom ''Čuperak'', a Letnja scena održaće se pod sloganom ''Svima treba ljubav''.

''Putovali smo po celoj Srbiji i sada kada je konačno stiglo leto red je da se posvetimo našem matičnom prostoru i da ga na neki način ulepšamo. Svako ko je jednom posetio naše dvorište, imao je želju da dođe ponovo'', dodaje Aleksandar Krulj, glumac.

Osim letnje scene, malšani imaju mogućnost da tokom raspusta u pozorištu pohađaju školu baleta, kao i školicu glume.

Izvor: RTV, foto: Facebook stranica Decije Pozoriste LanePovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste