Predstava 'Voz' gostuje u niškom Narodnom pozorištu


Nišlije će imati priliku da 5. oktobra, od 20 časova, u Narodnom pozorištu, pogledaju predstavu "Voz" Zvezdara Teatra iz Beograd po odličnom tekstu Kormaka Makartija. U pitanju je drama, u kojoj se pojavljuju samo dvojica likova – Crni i Beli, koje glume Sergej Trifunović i Voja Brajović.

voz-u-nisu

Predstavu je režirao upravo Voja Brajović koji naglašava: "Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč."

U ovoj duodrami, na samom početku, bivši osuđenik i hrišćanin Crni spasava profesora i ateistu Belog da se ne baci pod voz i odvodi ga u svoj stan gde je smeštena radnja predstave. Njih dvojica će raspravljati o ljudskoj patnji i razlozima zbog kojih je Beli pokušao da izvrši samoubistvo, ali će pokrenuti i brojna filozofska pitanja i dileme, koja će definitivno zaintrigirati publiku.

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara za parter i 800 dinara za balkon, možete kupiti u kancelariji marketing službe Narodnog pozorišta (službeni ulaz, preko puta Kluba vojske), u periodu od 10 do 13 časova, svakog radnog dana. Dodatne informacije možete dobiti pozivom na brojeve telefona Narodnog pozorišta: 018/527-371 i 018/245-472

Foto: zvezdarateatar.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste