Predstava 'Zvezdana prašina' Teatra 91 iz Aleksinca izvedena u Bileći


Pozorišna predstava „Zvezdana prašina“ u izvođenju glumaca Gradskog pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca odigrana je na pozornici Doma kulture u Bileći.

Reč je o pozorišnom komadu Dušana Kovačevića, svojevrsnoj komediji koja se bavi problematikom muško-ženskih odnosa, te nepostojanjem komunikacije među ljudima koji dovodi do različitih problema, pa na kraju i do razvoda braka.

zvezdana-prasina-vest-2

Nemanja Papić, upravnik JU „Kulturno-sportski centar“ u Bileći koja je i koorganizator, za „Moju Hercegovinu“ je rekao da je predstava organizovana na osnovu ranijeg sporazuma o saradnji opštine Bileća sa opštinom Aleksinac iz Srbije, kao jedan vid uspostavljanja kulturne razmene između ove dve opštine.

„Mi smo ranije pokrenuli saradnju, imali smo tu sreću da je u opštini Aleksinac jedan od rukovodilaca brat generala Pavkovića koji je ovdje služio Školu rezervnih oficira i okupljao se sa ostalima koji su dolazili ovdje na sajam. Uspostavili smo te kontakte, potpisali bratimljenje i unapređujemo saradnju u kulturi, sportu i ostalim oblastima onoliko koliko je to moguće. Danas su oni došli kod nas, naša kulturno-umjetnička društva će ići kod njih i slično“, istakao je Papić .

Direktor Gradskog pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca Milena Rašić, rekla je da su njene kolege i ona prvi put u poseti Bileći zahvaljujući odličnoj saradnji predsednika ove dve opštine, te izrazila nadu da će bilećka kulturna društva uzvratiti posetu Aleksincu u skorije vreme.

„Po prvi put je neka od ustanova naše opštine zvanično u poseti Bileći, zvanično u smislu da odigramo predstave ali i da se pozovu kulturne ustanove iz Bileće da budu gosti opštine Aleksinac. To se odnosi na pozorišne grupe, folklorne grupe, Turističku organizaciju i slično. To je opseg u okviru koga ja kao rukovodilac „Teatra 91“ mogu da ih pozovem da dođu i posete Aleksinac i da izvedu ono što imaju od svojih programa“, rekla je za „Moju Hercegovinu“ Milena Rašić.

Izvor/foto: mojahercegovina.comPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste