Premijera monodrame 'JuliJA' Mirjane Karanović u Bitef teatru

Bitef teatar
05. Oct 2017.

Autorski projekat Mirjane Karanović monodrama "JuliJA" biće premijerno izvedena 09. oktobra  u 20 časova na sceni Bitef teatra. Ova koprodukcija Hartefakta i Bitef teatra otvara novu sezonu i predstavlja nastavak uspešne saradnje ove dve pozorišne kuće.

Savremenim čitanjem drame Augusta Strindberga, Mirjana Karanović postavlja pitanje gde je i šta radi gospođica Julija danas? Rediteljka nudi drugačiji i, u nekim segmentima, vrlo ličan odgovor na ovo pitanje.

julija-mirjana-karanovic

“Hodajući po rubu sećanja gospođica Julija preispituje ulogu koju igra u svom dosadašnjem životu. Od jedne do druge Julije prošlo je više od veka ali ona ostaje prva i poslednja karika u začaranom krugu nametnutih pravila i očekivanih ishoda“ navodi se u autorskom osvrtu. 

Pored autorke Mirjane Karanović, na predstavi su radili: Sonja Vukićević koreografikinja, Damjan Kecojević asistent režije , Mia David scenografkinja, Zora Mojsilović kostimografkinja, Draško Adžić kompozitor, Nina Džuver dramaturškinja, Djuralight dizajn svetla.

Predstava je nastala uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i grada Beograda.

Predstava će se u oktobru  izvoditi  09. i 10. u Bitef teatru sa početkom u 20 časova. Kupovina i rezervacija karata, po ceni od 1500 dinara, može se obaviti putem webshop-a Eventima kao i na prodajnom mestu Bitef teatra.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste