Premijera predstave "EXIT" 31. maja u Somboru


exit-vest-plakatPredstava "EXIT", autorsko delo Arpada Šilinga, jednog od najznačanijih evropskih pozorišnih reditelja biće premijerno izvedena 31. maja u Narodnom pozorištu u Somboru.

Predstava je nastala u koprodukciji Mađarskog državnog pozorišta Čiki Gergelj iz Temišvara, Klasičnog pozorišta Joan Slavić iz Arada i Narodnog pozorišta Sombor i predpremijeru će imati 21. maja na festivalu TESZT u Temišvaru.

Prilikom rada na predstavi, Šiling je scene i likove predlagao glumcima tako da je krajnji produkt rezultat njihovih improvizacija koje su dugo i pažljivo birane, dopunjavane i skraćivane.

Neka od pitanja kojima se autor okreće u predstavi jesu: Kako nam je onda kad nešto već napustimo, a ne dobijemo ništa? Šta se dešava kada smo negde zaključani? Kako se formira zajednica? Kako prekidamo stare odnose da bismo gradili nove? Kako se menjaju naši ciljevi i šta sve činimo da ih postignemo?...

Nakon Sombora i Temišvara, planirana su igranja u Aradu, Budimpešti, Novom Sadu...

Glumci somborskog pozorišta koji učestvuju u predstavi su Ninoslav Đorđević, Branislav Jerković i Dragana Šuša.

Izvor: rtv.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste