Premijera predstave „Generacija D“ ili „Kako smo postali odvratni“ u Pozorištu mladih

Aleksandra Reves
27. feb 2019.

Premijera predstave „Generacija D“ (Degeneracija) odigraće se 27. februara u 20h na maloj sceni Pozorišta mladih, a u produkciji Dečijeg kulturnog centra Novog Sada koji je rezultat projekta „Reciklaža-novog mozga ambalaža“. Projekat su vodili Severina Prostran Miletić, Sonja Petrović i glumac Srpskog narodnog pozorišta Nenad Pećinar.

Predstava kroz opštu satiru i apsurdan humor tretira temu bezbednosti mladih kroz priču o samospoznaji, sazrevanju, krizi identiteta, ali i usponima i padovima generacije dvadesetih godina (pogrešnog veka). Priča prati grupu tinejdžera koji se u vrtlogu današnjice bore sa svojim demonima, bavi se problemima srednjoškolaca počevši od onih sa samim sobom do zamršenih međuvršnjačkih odnosa, uz osvrt na neizbrisive tragove koje je na tri junaka (Sašu, Radu i Anu) ostavila roditeljska ljubav koji su okosnica priče. Komad je namenjen tinejdžerima i odgovara na veliki broj pitanja koja donosi ne tako čarobna stvarnost.

Radionica je realizovana u Dečijem kulturnom centru Novi Sad, a sufinansirana od strane Kancelarije za mlade grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine. Uloge tumače:Jana Šumarac, Isidora Bošnjaković, Maša Jevtić, Sava Grujić, Vuk Opačić, Vasilisa Radišić, Vanja Stepanović,Đorđe Živić, Darko Đurđević i Zara Prostran Miletić.

Ulaz je besplatan uz rezervaciju na broj 063521123.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste