Premijera predstave „Holivudski san” u UK Stari grad


 

U četvrtak 19. novembra premijerno će biti izvedena predstava „Holivudski san” u Ustanovi kulture Stari grad, s početkom u 18h. Predstavu su režirali, adaptirali, a takođe i u njoj igraju Miloš Đurović i Dušan Matejić. „Holivudski san” je nastao po motivima romana Meri Džons „Kamenje u njegovim džepovima”.

Ovo pozorišno delo predstavlja komediju sa melodramskim elementima, a govori o dva mladića koji žele da promene svoj život, ostvare svoje snove i postignu nešto veliko. Boško i Mirko su statisti na snimanju holivudskog filma koje se dešava na Kopaoniku. Oni su siromašni i jednostavni ljudi koji se susreću sa velikom filmskom mašinerijom, koja ih u početku fascinira, a zatim upoznaju i njene druge strane. Dušan i Miloš u ovoj predstavi igraju sedam različitih likova, odnosno ukupno četrnaest likova, koji publiku vode kroz priču ove komedije. Duhovitosti, koja izvire iz ovog teksta, sasvim prirodno i spontano se priključuje i sâm mentalitet malog i običnog čoveka iz srpskog gradića. Te likove oni iznose bez suvišnih scenskih elemenata, čistom glumačkom igrom, dopuštajući gledaocu da prisustvuje različitim transformacijama glumaca koje se odvijaju pred njim.

Dizajn svetla radila je Gordana Pantelić, dizajn tona Bratislav Vasilić, a kostime Ana Milojković.

Reprizna izvođenja predstave su 20. i 21. novembra, takođe u 18h. 

Foto: Milena Popović Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste