Premijera predstave „I svaki put kao da je prvi“ zatvoriće „Bucine dane“

Jovana Stanković
16. Jun 2018.

U nedelju, 17. juna, biće održana premijera predstave „I svaki put kao da je prvi“. Koprodukciju za ovu predstavu potpisuju Kruševačko pozorište i Art tema. Po motivima iz dela Bore Stankovića, „Koštana“, „Tašana“ i „Pokojnikova žena“, Dimitrije Kokanov je uradio adaptaciju i u okviru toga implementirao je u tekst neke savremene, dokumentarne materijale, tako da će to biti praizvedba ovog teksta. Rediteljka je Jovana Tomić, a u predstavi igraju Jelena Stajkovac, Jelena Matijašević, Nikola Rakić, Gordana Đurđević Dimić, Biljana Nikolić i Dejan Tončić.

„Na premijeri ćete videti jedno drugačije čitanje Bore Stankovića od uobičajenog realističnog, i što se tiče forme i što se tiče sadržaja. Dosta smo radili na scenskom pokretu sa glumcima i tako stvarali jedan specifičan scenski jezik kojim smo čitali odnose između likova.“, rekla je Jovana Tomić, rediteljka.

„Za glumicu mojih godina je velika sreća raditi sa mladim ljudima. Izuzetno sam zadovoljna saradnjom sa Jovanom Tomić, mlađim koleginicama Jelenom Stajkovac i Jelenom Matijašević, kao i sa dragim kolegama iz Kruševačkog pozorišta. Toliko volim ovaj festival i ništa što mi se na ovom festivalu poveri mi nije teško da uradim.“, dodala je glumica Gordana Đurđević Dimić.

„Ovo je bio veliki zadatak za jednu mladu glumicu da se kroz pokret, kroz emociju, kroz govor, kroz jedno nemrdanje na sceni pokaže emocija Bore Stankovića.“, rekla je glumica Jelena Matijašević.

U podeli je napravljen odnos majka-ćerka, ali i odnos muškarac-žena. Dve žene uz pomoć svojih majki rešavaju svoje probleme sa muškarcima. Predstava je vrlo društveno-angažovana, a glumci ističu da im je posebna čast to što premijeru predstave igraju u čast nagrađenih na festivalu „Bucini dani“.

„Nakon toliko duge pripreme i ozbiljnog rada, napravili smo jedan odličan tim. To će biti takva fuzija različitih energija, ali moraće da bude dobro.“, zaključila je glumica Jelena Stajkovac.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste