Premijera predstave "Ima para, nema para" u pozorištu Slavija


Predstava “Ima para nema para” rađena je po motivima komedije "Ne mogu da platim i neću da platim" Daria Foa. Premijera će se odigrati 20. septembra u 20 časova u pozorištu Slavija.


Žanrovski određen kao vodvilj ovaj komad koji je napisan pre nekoliko decenija nam govori o temi koja je još uvek, nažalost, aktuelna. Konstatna je borba u kapitalističkom društvu za preživljavanje. Ali pored toga glavni likovi su dva bračna para, pa samim i tim i odnosi između muškaraca i žena, onih iskusnijih i onih manje, nam donose duhovite zaplete. Naime „borba“ i savez žena protiv muškaraca. Uz to pojava policije i drugih službi zbog opljačkane prodavnice, a to su obavile žene i njihovo skrivanje namirnica prvenstveno od svojih muževa. I tu kreće zaplet, jedna laž za drugom kako bi svi bili zadovoljni. Na šta su sve spremni ljudi koji su upletu u svoju laž je samo jedno od pitanja koje ova predstava postavlja.

Na pitanje zašto su odabrali baš ovaj tekst i koliko je njihova predstava autentična u odnosu na druge rađene po ovom tekstu, glumac Uroš Milojević je rekao: "Sam tekst nas je privukao zato što je i danas aktuelan, u kojoj god zemlji i u bilo kojem društvu. Ne znam da li je naša predstava autentična, ali sam siguran da je duhovita, zabavna, i da smo dosledni žanru - vodvilju. Trudili smo se da “ispratimo” ideju rediteljke Tee Puharić i iskreno se nadamo da će se publici dopasti."

U predstavi igraju Aleksandra Belošević, Andjela Kiković, Janko Cekić, Uroš Milojević i Milan Vučković, a režiju potpisuje Tea Puharić.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste