Premijera predstave „Kraj vikenda“ prema tekstu Mome Kapora

Teatar Vuk
28. feb 2020.

U utorak 3. marta od 20 časova održaće se premijera predstave „Kraj vikenda“ po tekstu Mome Kapora u režiji Katarine Žutić, koja će biti izvedena na sceni Kult Teatra Vuk. U središtu priče je sredovečni bračni par, koji oslikava muški i ženski princip ponašanja.

Njihov odnos je dinamičan oni se međusobno muče ali ipak paze i vole. Iza tog muško-ženskog principa nalazi se prolaznost mladosti i suočavanje sa smrću. Kao jedno od dominantnih pitanja komada nameće se Koji je motiv straha od smrti? Jedno od večitih pitanja na koje svaki pojedinac ima drugačiji odgovor, a zajedničko za sve odgovore je ljubav prema sebi i drugima. Publici će na ovo pitanje i još mnoga druga odgovore dati velikani našeg glumišta Ljiljana Blagojević i Rade Marjanović.

„Raznovrsnost glumačke igre dovela me je do kombinacije tri različita žanrovska pravca. Prvi pravac svakako je pesništvo, Momo Kapor bio je pesnik i njegove poetske monologe tretirali smo kao poeziju, kako u glumačkoj igri, tako i u rediteljskim postupcima. Drugi žanrovski pravac predstavljaju realistički igrane sekvence, kao slike iz života. Dok je treći pravac - stend ap, pa se glumci otvoreno obraćaju publici sa namerom da je zabave.“ - izjavila je rediteljka predstave Katarina Žutić.

„Bože, pa ovo kao da sam ja pisao?! bila je prva misao nakon pročitanog Mominog teksta. On je, jednostavno, ušao u naše živote i upravo zato, predstava “Kraj vikenda” je priča o nama, u kojoj ćemo se svi prepoznati.” - rekao je povodom premijere predstave Rade Marjanović.

Premijera predstave će biti izvedena na desetogodišnjicu od smrti Mome Kapora, što predstavlja svojevrsan omaž njegovom delu i radu.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste