Premijera predstave „Lice” u Narodnom pozorištu Niš


Premijera predstave „Lice” u Narodnom pozorištu Niš, po tekstu Aleksandra Galina, u režiji Vasila Vasileva iz Bugarske, planirana je za 12. i 14. februar, saopštili su iz ovog teatra.

Ovo izvođenje će biti treća po redu premijera u sezoni 2020/21.

Predstava „Lice“ je imala svoju praizvedbu pre nekoliko godina u Ateljeu 212.

„Predstava je posvećena preživljavanju ljudske duše u savremenoj Rusiji, zemlji klošara, mafioza, alkoholisanih intelektualaca i uspešnih biznismena, koji sa lakoćom menjaju svoj socijalni status, ali uvek bivaju potčinjeni svemogućem bogu – novcu. U tom suviše aktuelnom pejzažu, jedan čovek menja svoj identitet – dobija novo ime, dokumenta, pa čak i lice… Davno izgubljena ljubav ga vraća ponovo u Rusiju i onome što je nekad bio. Zabavno-gorko-romantična socijalna melodrama podseća na omiljenu klasiku u ovom, tako ruskom žanru…”, zapisao je reditelj Vasil Vasilev.

U predstavi igraju Danilo Petrović, Maja Vukojević Cvetković, Miroslav Jović i Ivana Nedović.
Autorsku ekipu čine, pored reditelja koji potpisuje i izbor muzike, asistentkinja reditelja Jelena Đorđević, scenografkinja/ kostimografkinja Кatarina Filipović, lektorka Nataša Ilić, organizatorka Ivana Stojanović, a za prevod je zadužen Novica Antić.

Reprizna izvođenja su planirana za 18. i 25. februar.

Foto: Nikola Milosavljević

Izvor: Nova.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste