Premijera predstave „Otac” u Ateljeu 212


U ponedeljak, 27. marta, na Svetski dan pozorišta, u Ateljeu 212, biće premijerno izvedena predstava „Otac” u režiji Paola Mađelija. Predstava je nastala po delu Florijana Zelera i ovo je drugi deo trilogije „Majka”, „Otac” i „Sin”. 

premijera-predstave-otac1

Paolo se posle 35 godina vraća na scenu Ateljea 212, a u predstavi igraju Voja Brajović, Hana Selimović, Isidora Simijonović, Ivan Mihailović, Dragana Vagarić i Marko Grabež. 

Ovo je tragikomična porodična priča, fokusirana na ostarelog oca, koji se bori sa demencijom. Zeler, baveći se procesom starenja i u datim okolnostima izvrnutim odnosom oca i ćerke, dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti.

premijera-predstave-otac2

Ova predstava priča o demenciji u porodici, o ljubavi i gubitku. Intimna priča koja nam pomaže da otvorimo vrata sopstvenog doma, da se osvrnemo i pogledamo ka sopstvenim korenima, porodici, u oči onima koji nas okružuju. Tekst pri tom provocira žanrovskom namernom nedorečenošću, koja nas šeta od psihološkog trilera do tragikomedije.

Scenografiju predstave radio je Darko Nedeljković, kostime Leo Kulaš, muziku KOIKOI bend, tekstove songova Đoja Mađeli, a koreografiju Boris Lukman. 

Repriza predstave zakazana je za 28. mart, a prvo naredno izvođenje biće 1. aprila.

Foto: Boško ĐorđevićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste