Premijera predstave 'Šine' Dramskog studija COTK TENT 17. septembra

Teodora Marković
10. sep 2017.

Dramski studio COTK TENT - Centar za očuvanje tradicije i kulture "Termoelektrane Nikola Tesla" Obrenovac, osmelio se da uradi jedan od najpoznatijih tekstova današnjice, a to su "Šine" Milene Marković u režiji Marije Medenice.

sine-vest-1Ženski deo glumačke postave

Ova predstava predstavlja krik generacije. "Šine" su mesto ljubavi, stradanja, prepoznavanja, prijateljstva, sukoba, spoznaje, spokoja... Priča prati sudbinu grupe beogradskih mladića čije je stasavanje presudno obeleženo poslednjim balkanskim ratovima. Ova predstava je frontalni napad na sve što je taj sistem izazvao kod tinejdžera. Ohrabreni tom činjenicom glumci na momente probijaju četvrti zid stvarajući interakciju sa publikom.

Milena Marković je u jednom svom intevjuu odlično defenisala polozaj žene u ovom tekstu: "Pokušala sam da prikažem ženu u svim njenim aspektima i to kroz stereotipije. Polje stereotipa je polje u kojem sam imala prostora za manevar. Žena je postavljena simbolički. Žena je u ovom komadu neko ko trpi, ona je postavljena u trpno stanje i označava zemlju na onom mitskom planu".

Mladi glumci koji izvode predstavu nisu ostali privrženi samo tekstu, već i poeziji Milene Marković. Irena Popović, jedna od naših najvećih pozorišnih kompozitorki, komponovala je autorsku muziku za najpoznatije Milenine pesme koje se provlače kroz čitavu predstavu.

U predstavi igraju: Tamara Ilijević, Miodrag Pejaković, Nikola Maletić, Vladimir Ješić, Jovana Milošević, Teodora Marković, Ivan Kurtešanin, Lazar Šorić, Nađa Vuković, Andreja Marković, Luka Maljević, Luka Radojićić, Kristina Dimitrijević, Isidora Savić, Jelena Stanišić, Milica Maletić, Anđela Sulić, Anja Maljević i Anja Dmitrović.

sine-vest-2Muški deo glumačke postave

Ovi mladi glumci će premijerno izvesti predstavu 17. septembra u 20 časova u Maloj sali Doma kulture u Obrenovcu, a repriza će se odigrati već sutradan na istom mestu u isto vreme. Cena karte je 200 dinara.

Otkrite kojim se "Šinama" stiže od dobra do zla!

Autor: Teodora MarkovićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste